Nieuws & Insights
Winnaars Fresh Air Challenge 2019 bekend!
11 oktober 2019
  • Nieuws

Dit jaar werd voor de tweede keer de Fresh Air Challenge georganiseerd door ADCN, Kinetic en JWT Amsterdam om creativiteit en innovatie in Out of Home (OOH) te stimuleren onder creatieven.

De challenge

Reclamebureaus en in-house creative teams werden uitgedaagd om creatieve OOH concepten te bedenken voor hun klanten en out-of-the-box te denken. De concepten werden door een vakjury beoordeeld op het gebruik maken van het OOH-landschap, creativiteit en contextuele relevantie. De winnende concepten worden vervolgens in samenwerking met de OOH-partners Exterion Media, JCDecaux, Clear Channel en blowUP media tot leven gebracht.

Op 6 september ging de challenge officieel van start tijdens het kick-off event bij Pllek in Amsterdam. Hier kregen de deelnemers inspirerende presentaties waarin creativiteit in OOH vanuit verschillende hoeken werden belicht.

Tentoonstelling en prijsuitrijking

Afgelopen donderdag (10 oktober) waren alle ingezonden concepten te bewonderen tijdens een tentoonstelling in het Machinegebouw in Amsterdam. Vervolgens werden de drie winnende teams bekend gemaakt door de vakjury:

1e plaats | Havas Lemz | ‘The Wall of Growth’ | Unicef
2e plaats | INDIE Amsterdam | ‘Useless Billboards’ | Schoonenberg
3e plaats | DEPT | ‘Ride like the Dutch’| Gazelle

 

Meer informatie: www.fresh-air-challenge.nl