Nieuws & Insights
Twee specials in één campagne: GAMMA kan het
11 oktober 2019
  • Nieuws

Afgelopen week lanceerde GAMMA hun nieuwe merkcampagne genaamd ‘Ik kan het’ door middel van maar liefst twee verschillende specials in de omgeving van Amsterdam. In deze campagne worden klussers aangemoedigd om zelf de handen uit de mouwen te steken, want volgens Gamma kan iedereen klussen! Op de twee specials wordt de nieuwe campagnegedachte op een originele manier uitgelicht. Deze worden bijgestaan door een landelijke abri-campagne waarbij verschillende posters met Gamma’s doe-het-zelvers te zien zijn.

Beweging sensor special

In deze milieuvriendelijke abri laat Gamma zien dat energie besparen niet lastig hoeft te zijn. Licht hoeft niet altijd te branden, dus bij deze abri springt het licht alleen aan wanneer er mensen bij de bus- of tramhalte staan te wachten. Zodra er niemand in de buurt is, gaan de lampen netjes weer uit om energie te besparen. Deze milieuvriendelijke halte is te vinden op drie verschillende plekken in het centrum van Amsterdam.

De billboard spijker

Het in- en uitgaande verkeer van Amsterdam is makkelijk te bereiken door middel van billboards. Daarom zijn drie billboards langs drukke toegangswegen omgetoverd tot reuzenspijkers in een Gamma-jasje. De hele week lijkt het alsof er hier gigantische spijkers de grond in worden geslagen. De onderzijde van het billboard is omgetoverd tot de spijker en op de drie scrollende posters is een hamerende man te zien. Doordat de uiting scrolt, lijkt het alsof de man de spijker de grond in slaat. Een heel leuk en creatief idee waar de ‘Ik kan het’-mentaliteit duidelijk op te zien is!