Afgestudeerd aan de Kinetic Academy - Kinetic NL
Nieuws & Insights
Afgestudeerd aan de Kinetic Academy
10 juli 2019

Ook dit jaar was er weer een tweedaagse academy georganiseerd door Kinetic voor jong talent in de OOH-wereld. In totaal zijn de 28 deelnemers twee dagen ondergedompeld in de mediawereld, met een extra verdieping in Out of Home. Daarna konden ze deze kennis meteen in de praktijk te brengen tijdens een interactieve workshop met een van onze klanten.

De eerste dag was gefocust op het plannen van OOH-campagnes en op het bredere medialandschap. Verschillende presentaties over een ideale mediastrategie; het maken het perfecte OOH-plan; onderhandelen gaven de deelnemers een kijkje in de keuken van Kinetic, Greenhouse, Mindshare en Wavemaker.

De tweede dag had een andere focus. ’s Ochtends kregen ze eerst een technische verdieping in het Buitenreclame Onderzoek, daarna stond de rest in het teken van inspiratie. Wat voor creatieve haakjes zijn er allemaal mogelijk op het gebied van Programmatic en Dynamic DOOH? En waar moet je allemaal rekening mee houden op het gebied van OOH-creaties? Het tweede deel van de dag mochten de deelnemers zelf aan de slag met een klantcase. Na een intensieve brainstormtraining konden zij al hun kennis in de praktijk brengen voor een case van Ikea. In teams gingen ze aan de slag om een pitch te creeëren en die voor te leggen aan de mediamanager van IKEA. De vijf teams hebben hun uiterste best gedaan om een creatief, origineel maar en ook haalbare campagne te maken. Hierna werd de winnaar gekozen door de vakkundige jury met als prijs: de pitch als concept art direct te krijgen van een professionele ontwerper. Daarna werd afgesloten met een borrel in de zomerzon op de bovenste verdieping van het WPP-gebouw.

Geïnteresseerd om volgend jaar ook mee te doen? Laat het ons weten.