Netflix schudt Nederlandse verkiezingscampagne op met OOH - Kinetic NL
Nieuws & Insights
Netflix schudt Nederlandse verkiezingscampagne op met OOH
11 april 2017
  • Nieuws

Netflix lanceerde met opvallende OOH uitingen een uitermate goede contextgerelateerde campagne. Tijdens de Nederlandse verkiezingscampagne startte Netflix een guerrillacampagne voor de serie House of Cards. De campagne speelt in op de publieke aanplakborden die gemeenten in verkiezingstijden altijd op druk bezochte plekken neerzetten, en waar politieke partijen hun affiches op kunnen plakken. Netflix plaatste twee grote steigerdoeken van blowUP media in Rotterdam en Amsterdam waarbij het leek alsof de Netflix-advertentie over een politiek affichebord heen was geplakt. Op de uiting prijkte de kreet ‘Democracy is overrated,’ een uitspraak van Frank Underwood, die wordt gespeeld door Kevin Spacey.

Netflix heeft daarnaast ook gebruik gemaakt van wildposting. Op heel veel verkiezingsborden in de Randstad werd een kleinere poster met dezelfde boodschap geplakt.